Friday, February 24, 2006

Pitkästä aikaa kuulumisia


Pitkästä aikaa ehdin kirjoittaa vähän Artturin kuulumisia. Artturi on nyt jo viisi kuukautta, ja parin viikon päästä meidän pikkusiili on jo täysi-ikäinen! Artturin paino on pysynyt nyt aika lailla samassa, vähän yli 400grammaa. A on alkanut heräilemään toisinaan itsekseenkin ja vetelee nopeita spurtteja ympäri asuntoa vaikka me ihmiset oltaisiinkin hereillä.

Nyt meillä asustelee pienessä terraariossa kuusi jättikoppista. Ensimmäisten kuoriutumisen jälkeen koin taas kauhunhetkiä kun löysimme jättiläiskoppakuoriaisen olohuoneen katosta! Sen jälkeen katselin pitkään ympärilleni peloissani, että mistä niitä ötököitä tulee. Muutaman päivän päästä toinen löytyi tiskipöydältä… Terraariosta koppikset eivät ole voineet karata koska kaikki sinne laitetut ötökät on tallessa. Todennäköisesti kauan aikaa sitten karkuun päässeet jättikset ovat ryömineet jonnekin mukavaan lämpöiseen paikkaan koteloitumaan ja kuoriuduttuaan ovat lähteneet tutkimaan ympäristöä…

Porkkanasose on niin hyvää, että olen jopa saanut leikattua pari kynttä Artturilta hänen syödessään. Kun A syö sosetta, sitä saa silitellä mistä vain: mahasta, jaloista, korvista ja jopa otsalta! Eilen ostin Artturille eläinten kynsisakset, kun tavalliset sakset ovat liian tylsät siihen puuhaan. Ne olivat kuitenkin aivan liian isot ja kömpelöt Artturin pikkukynsille. Kynsienleikkaaminen on edelleen tosi inhottavaa hommaa. A ei kuitenkaan kauaa kurjia kokemuksia muista kun palkaksi saa ison matoaterian. A tunnistaa selvästi nyt lusikan kilahtelun porkkanasosepurkkiin, silloin tullaan paikalle juoksujalkaa.

Artturi on kasvanut niin isoksi, että onnistuu kipuamaan vaatekaapin alahyllylle. Eilen etsittiin taas siiliä kunnes kaapista kuulunut tuhina paljasti piikkipallon piilopaikan.

Toisinaan Artturi on rauhoittunut makoilemaan sylissä pitkiäkin aikoja. Syliin nostettaessa A tuhisee edelleen, mutta hän pitää etenkin fleecetakistani ja antaa sylissä ollessaan silitellä rauhassa. Lattialla juostessa Artturi haluaa olla yleensä rauhassa, silitysyrityksille hän vain tuhisee.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home