Sunday, January 29, 2006

Karkumatka

Toissayönä Artturi oli päättynyt lähteä omatoimisesti seikkailemaan muualle omalta alueeltaan. Heräsin siihen, kun Artturi juoksenteli makuuhuoneemme lattialla. Nappasin siilin syliin ja mietin, että miten ihmeessä Artturi on voinut päästä omalta pihaltaan ulos. Kaapin ovet olivat kiinni, samoin ulko-ovi. Aikani ihmeteltyäni huomasin, että olin jättänyt illalla katollisen vessan (irtokarkkirasian) aitauksen nurkkaan. Artturi oli kiivennyt vessan katolle, ja siitä ponnistanut aidan yli. Oli raukka vaan pudonnut pitkän matkan alas lattialle.

Karkulaisella oli kova jano ja hän juoksi heti maitokupille kun nostin siilin takaisin kotiinsa. Seurailin Artturin touhuja vielä vähän aikaa nähdäkseni, onko hänelle käynyt huonosti alas pudotessa. Juoksupyörä hyrräsi kuitenkin niin kovasti, että taidettiin selvitä säikähdyksellä. Siirsin heti vessan pois aitauksesta. Artturi sai palata käyttämään ulko-ovea ja seikkailemaan muualla asunnossa vain valvotuissa oloissa.

Eilen leikkasimme taas Artturin kynnet. Siilimme ei edelleenkään pidä touhusta yhtään, ei myöskään sitä edeltävästä tassupesusta. Varustauduimme taas nahkahanskoilla, mutta Artturi puraisi vain kerran. Artturi rimpuili kovasti, mutta ei kuitenkaan paljoa tuhissut, palloili vaan kun yritin ottaa tassusta kiinni. Mikko arveli taas, ettei Artturi ole operaation jälkeen enää koskaan meidän kaveri. Laskiessani Artturin kynsien leikkaamisen jälkeen juoksentelemaan lattialle, A ei kuitenkaan ollut moksiskaan, joten ei hän tainnut pahasti järkyttyä. Annoimme Artturille kanankaulan hyvitykseksi.

Jättisten kasvatuskokeilu on edistynyt hieman. Nyt meillä on neljä kamalan suurta koteloa. Toisaalta ne näyttävät aika hauskoille mutta sitten taas hirvittää minkä kokoisia koppiksia niistä kuoriutuu. Laitoin kotelot odottamaan kuoriutumista ja uusia matoja yksiöihin koteloitumaan.
Pikkumadoista isoimmat taas alkavat olla ruokamatojen kokoisia. Ötökkätilaus ei edelleenkään ole saapunut…

Artturi on nykyisin löytynyt aamulla nukkumasta alakerran vessalaatikosta. Sieltä hän sitten päivän mittaa kömpii ylös putkeen. Toivoisin kyllä, että hiekkalaatikot toimisivat vessana ja fleecenpalaset nukkumapaikkana eikä toisinpäin…

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

voisi olla lyhyempiä juttuja muuten hyvä;):);)

5:26 PM  

Post a Comment

<< Home