Friday, January 13, 2006

Uusia herkkuja

Artturi täytti pari päivää sitten suuret neljä kuukautta. Lahjaksi hän sai kolme isoa jättistä. Lisäksi eilen kävin ostamassa Artturille pari elävää sirkkaa (iik!) ja uusia aikuisten raksuja vähitellen totuteltavaksi.

Avasin ensimmäisen pillarspurkin. Annoin ensiksi Artturille haisteltavaksi yhden ötökän. Kovasti örkki kiinnosti, muttei sentään pistellyt heti poskeensa. Yön aikana ötökkä oli kuitenkin hävinnyt kupista. Eilen pari pillarsia oli hävinnyt jo meidän ollessamme hereillä, joten herkkua taitavat olla.

Toinenkin, yllättävä herkku on löydetty. Uusien hyönteisten hyvä vastaanotto kannusti minua kokeilemaan taas vihanneksia Artturille. Laitoin kokeeksi nyt paljon puhuttua Semperin porkkanasosetta. Aamulla kuppi oli tyhjä, tosin sosetta oli myös pitkin lattiaa . Kiinnostanut se ainakin oli. Eilen Artturi söi porkkanasosetta jopa minun katsellessani, yleensähän ruoka syödään privaatisti (paitsi tietenkin madot ja muut erityisen suuret herkut). Joten Artturi ei selvästikään ole tullut isäänsä kasvisten syöntiasiassa! Nyt ovat uudet ruuat ruvenneet maistumaan todella hyvin. Aluksihan ei kelvannut kuin madot, raksut ja kuivatut kuoreet. Nyt kaikki annettu ruoka häviää kupista.

Elävät sirkatkin olivat oikein herkullisia. Mikko antoi Artturin metsästää sirkat avonaisesta purkista lattialla. Toinen sirkka oli jo kipittämässä karkuun ja sain pienen paniikin… Mutta sentään katselin niitä jo melko rohkeasti (kun olivat turvallisesti muovilaatikossa).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home