Sunday, April 02, 2006

Matojen koteloitusmisbuumi

Jauhomadot kaikissa purkeissa päättivät koteloitua yhtä aikaa. Me tilasimme noin kuukausi sitten lisää matoja pelastaaksemme koppisfarmin, kun koppiksia alkoi kuolla vanhuuteen. Nyt olen keräillyt aamuin illoin parikymmentä koteloa purkeista koteloiden laatikkoon. Koppiksia on kuoriutunut aika runsaasti, pyöreä arvio on, että purkissa vilistää noin 40 nuorta koppista. Koteloitakin alkoi olla reilusti yli sata. Tänään päätin, että nyt meillä on taas riittävästi (vähän liikaakin) koppiksia. Tein julman ratkaisun ja pakastin loput ostomadot ja kuoriutumista odottavat kotelot. Muuten meillä olisi pian ollut varmaan 300 koppista. Noin parikymmentä on siis yleensä sopiva määrä yhden siilin talouteen…

Jättimadot ovat vielä aika minejä. Ne elävät tyytyväisenä omassa purkissaan. Olen yrittänyt suihkutella ne pari kertaa päivässä. Purkissa on melkoinen kuhina kun kaikki madot tulevat juomaan.

Artturi on pistellyt iltaisin poskeensa eläviä sirkkoja. Minä tyydyn edelleen seuraamaan tapahtumaa turvallisen etäisyyden päästä. Uusi sirkkatilaus on jo tehty kun entisiä on jäljellä enää muutama.

Artturin paino oli laskenut noin viikko sitten 15-20 grammaa. Mitään syytä emme ole keksineet, enintään lisääntynyt liikunta. A on erittäin vilkas ja reipas, joten mitään sairautta ei pitäisi olla. Artturi söi mielestäni muutamana päivänä hieman vähemmän, mutta nyt ruokaa uppoaa taas kiitettävästi. Paino on nyt noin 395 grammaa. Eilen siili söi taas niin innokkaasti porkkanasosetta, ettei edes manikyyri häirinnyt! Kun vielä laitoin porkkanakupin taloon sopivalle korkeudelle, niin kynnet oli helppo napsia lyhyemmäksi lähes huomaamatta.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Huomaan, että panostat ihailtavan paljon minisiilisi hyvinvointiin. Lähteekö sellaisesta muuten eläinpölyä tai irtopiikkejä? Mie en saa ottaa tänne opiskelijakämppään mitään lemmikkiä...:(

- Satu (~serkku)

6:13 PM  
Blogger Aino Ilona said...

Moi Satu!
Luulen, että jokaisesta eläimestä lähtee jonkun verran pölyä. Kuitenkin useat muille eläimille allergiset /astmaatikot voivat ottaa siilin lemmikikseen mutta poikkeuksiakin toki löytyy. Mikko on hyvin allerginen esim. kissoille, mutta Artturi ei aiheuta mitään oireita. Irtopiikkejä siilistä ei juurikaan normaalisti irtoa. Siileillä on kuitenkin pari piikinvaihtoa, vauvapiikeistä lapsipiikkeihin 8 viikkoisena ja aikuispiikit vaihtuvat puolen vuoden iässä -eli meillä odotellaan aikaan, jolloin piikkejä löytyy joka paikasta... ;)

8:50 PM  

Post a Comment

<< Home