Saturday, February 10, 2007

Helmikuun kuulumisia

Artturin kesyttämisoperaatio sujuu hyvin. Välillä työkiireiden takia siilin kanssa vietetty aika oli aivan minimissään eikä aikaa varsinaiseen seuristeluun tuntunut jäävän yhtään. Ajattelin, että kiire kostautuu taas arempana siilinä kuten yleensä. Nyt muutaman päivän tauko sylissäpitämisessä ei näyttänytkään vaikuttavan mihinkään. Eilen sain taas rapsutella Artturia otsasta ja korvan takaa pitkän aikaa. Nostin Artturin sitten jalkojeni päälle antaen A:lle mahdollisuuden mennä pois sylistä. Artturi yllättikin makoilemalla sylissä pitkään. Välillä A venytteli ja otti mukavamman asennon, mutta siilillä ei ollut mikään kiire pois!

Kuten viime kirjoituksessa arvelinkin, siilimme puremattomuudesta kirjoittamisen jälkeen sain taas kunnolla hampaista! Tällä kertaa uhrina ei ollut sormeni (olen oppinut melkoisen varoivaiseksi). Nostin Artturin syliini kuten joka ilta. A oli aivan pallona ja puhisi. Kun nostin siilin syliin, A upotti terävät hampaansa t-paidan läpi ihoon. Onneksi nyt kyseessä ei ollut ns. lukkopurenta (=siili roikkuu hampaillaan jostain, pahimmassa tapauksessa sormesta tms) vaan Artturi päästi melko nopeasti irti. Tämän jälkeen muutamana iltana käytin fleeceä minun ja siilin välissä siiliä käsiteltäessä! Puhina ja palloilu kuuluvat vieläkin asiaan nostettaessa, joten on vaikea tietää milloin Artturia ärsyttää vain nostelu ja milloin se aikoo iskeä vampyyrinhampaansa minuun kiinni.

Artturin paino on nyt pysynyt samassa, noin 400 grammassa. Artturin menu on nykyään seuraava:

Pakasteannos:
Noin 1 tl kalkkunan jauhelihaa/ lohi almo naturea
noin 15 säilykehyönteistä: pillarseja, silkkitoukkia ja sirkkoja.
Pakastan ruuat aina kerralla yhden illan annospusseihin, jotka on helppo ottaa sulamaan. Sulaneen ruuan päälle laitan vitamiinijauhetta, josta se tulee kuin huomaamatta syötyä.

Pakastetun ruuan lisäksi Artturi saa 10 jauhista ja 2 jättistä elävänä. Ilta-ateriaan kuuluu lisäksi teelusikallinen Claus-siilin kuivaruokaa, johon lisään ripauksen muurahaisenmunia ja kuivattua katkarapua. Hammaspesu suoritetaan muutamalla kissanraksulla ja herkkuina tarjoillaan kuivattuja hyönteisiä tai kalaa. Porkkananosetta tarjoillaan muutaman päivän kuureina, pakastan osan purkista ja kun entinen on syöty, pidetään pieni tauko ennen uuden aloittamista.

Tänään aloitin uuden kokeilun: keitetyn kananmunan. Artturi ei ollut kananmunasta yhtään kiinnostunut näin ensinäkemältä, mutta jatketaan totuttamista.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hyvää Ystävänpäivää Artturi! Ja huoltojoukoille myös :)
Netta

6:42 PM  
Blogger Aino Ilona said...

Kiitos! Toivotukset menivät perille! Täällä on ollut taas hiljaista vähän aikaa, työpäivinä en useinkaan jaksa enää avata konetta.
Aurinkoisia pakkaspäiviä Hämeenlinnaan ! :)

11:43 PM  

Post a Comment

<< Home