Sunday, April 09, 2006

Kevätpäiviä

Artturin uusi sirkkatilaus saapui. Uudet sirkat ovat melkoisen pieniä, kuten tilattiinkin. Niissä ei ole niin paljon syömistä, mutta toisaalta ne eivät ole vielä muutaman päivän aikana sirittäneet yhtään. Artturille sirkat maistuvat kuitenkin oikein hyvin.

Tiia juuri kirjoittikin, että Nessun paino on noussut 70grammaa.

Huomasimme, että Artturin piikeissä osa on lyhyempiä ja pienempiä kuin toiset. Irtopiikkejä ei silti olla vielä havaittu.

Tänään Artturin ruokalistalla oli kokeeksi aivan uusi ruoka-aines: paistettu lohi. Se ei päässyt ainakaan heti lempiruokien top viitoseen… Haju kiinnosti kyllä mutta maistamaan Artturi ei uskaltautunut. Yritin olla ovela ja tarjoilin madot kupista, jossa oli myös lohta. Pari murua siili taisi näin saada vahingossa suuhunsa. Kokeilin myös sotkea lohta porkkanasoseeseen mutta sekään ei ollut oikein onnistunut yritys. Jätin vielä yöksi kuppiin pari kalamurusta. Suurta määrää Artturin ei olisikaan hyvä syödä uutta ruoka-ainetta kerralla, ettei maha mene sekaisin. Täytyy nyt tarjoilla kalaa pieniä määriä useampana iltana ja toivoa, että siili tottuisi siihen. Kuivatut kuoreethan ovat Artturin suurta herkkua. Niitä tarjoilen nykyään punnituksen yhteydessä: Ensin siili kuppiin vaa’alle ja sitten annan kalan rouskutettavaksi. Näin siili pysyy hyvin aloillaan ja ehdin nähdä vaa’an lukemankin. Tänään vaaka näytti taas 392 grammaa. Artturin paino näyttää vakiintuneen nyt tuohon lukemaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home