Tuesday, May 23, 2006

Viikonloppuvieras


Sanna oli meillä viikonlopun kylässä. Mietin etukäteen, että onkohan Artturi yhtä kiukkuinen kuin yleensä kun meillä on vieraita. En herättänyt Artturia esittäytymään illalla, vaan odotin, että siili herää itse syömään. Artturi olikin yllättäen aivan samanlainen oma reipas itsensä kuin normaalisti. Sannaa täytyi käydä kovasti haistelemassa, mutta mitenkään arka tai peloissaan siili ei ollut. Toisena iltana Artturi jo juoksenteli Sannan vieressä kuin Sanna asuisi meillä! Luulen, että kiukkuisuus yleensä johtuu vain siitä, että Artturi on herätetty esittäytymään vieraille, eikä ole annettu hänen herätä rauhassa.

Viime yönä heräsin taas Artturin tassutteluun makuuhuoneessa! Väsynyt Mikko oli unohtanut sulkea Artturin oven joten siili oli saanut juoksennella vapaana melkein koko yön. Onneksi heräsin Artturin rapisteluun, eikä käynyt niin, että aamulla olisimme etsineet siiliä kiireessä ennen töihin lähtöä…

Aloin nyt antamaan Artturille vitamiinia, koska Artturi saa raksuja niin vähän. Eläinlääkäri Raulion mukaan vitamiinilisä on tarpeen jos raksuannos on vähemmän kuin puolet ruuasta yhteensä. Nyt olen lisännyt tuoreruuan määrää ja vähentänyt nappuloita. Painokin on pysynyt samassa joten voimme jatkaa tätä uutta ruokavaliota. Laitoin vitamiinin kuppiin säilyke- ja pakastehyönteisten kanssa. Jauhelihan annoin eri astiasta koska sitä saattaa jäädä tähteeksi. Kaikki hyönteiset olikin syötä joten samalla Artturi on varmasti saanut vitamiinit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home