Sunday, May 14, 2006

Vaahtiksia!

Artturi yllätti minut eräänä iltana antamalla hienon vaahtopalloesityksen. Toiset siilit harrastavat vaahtistelua useinkin, mutta minä olen nähnyt Artturin tekevän niin vain pari kertaa. Artturi touhusi eteisen lattialla jotain kanssani ja löysi matosta todella mielenkiintoisen hajun. Artturi puri ja natusti mattoa kovasti ja olin jo sanomassa, että jätähän matto rauhaan ettei se hajoa. Äkkiä siili lopetti järsimisen ja meni aivan mutkalle, vaahto piti saada nuoltua juuri tiettyyn paikkaan! Tämä toistui vielä pari kertaa, en uskaltanut oikein liikahtaakaan, enkä hakea kameraa, ettei Artturi lopettaisi hajun merkkaamista itseensä. Uskomatonta kyllä millaiselle mutkalle siili saa itsensä väännettyä, nahka menee ruttuun kuin ei olisi ollenkaan kiinni vartalossa.

Kävimme äsken hakemassa kimppatilauksen ötökkäsäilykkeitä. Tilasin kokeeksi myös etanoita, saa nähdä mitä Artturi sanoo niistä illalla. Lohi on ruvennut kelpaamaan Artturille melko hyvin. Annoin jonkun aikaa jauhomatoja vain pakastettuna kun odotin, että elävät madot kasvaisivat isommiksi. Nyt kun Artturi saa taas eläviä matoja, siili on ollut aivan ihmeissään kun ruokakupista onkin löytynyt pelkkää jauhelihaa eikä yhtään herkkumatoja. Artturi penkoo aina tassuillaan koko kupin läpi ennen kuin uskoo, että ei auta kuin syödä kanaa.

Lähiaikoina Artturi on pysynyt hyvin ”tallessa”. Eilen illalla luulin sen taas kadonneen jonnekin kaappiin mutta siili olikin mennyt taloonsa pikku-unille kesken iltalenkin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home