Monday, April 17, 2006

Kotona taas

Palasimme eilen kotiin pääsiäislomalta. Artturi oli viihtynyt hyvin Villen hoidossa. Myös automatkat sujuivat huomattavasti paremmin kuin joululomalla, muovinen kuljetuskoppa oli loistava ostos. Luulen, että Artturi tajusi jo varsinkin loppuajasta, että kopista on turha yrittää päästä ulos ja on vain parasta mennä nukkumaan matkan ajaksi.

Vessankäyttö oli unohtunut Artturilta täysin vierailun ajaksi. Luulen, että ensi kerralla en edes ota vessalaatikkoa mukaan kun Artturi ei sitä selvästikään käytä. Täytyy tyytyä siihen, että Artturi käyttää vessaa vain kotona talossa nukkuessaan.

Kotimatkalle lähtiessä Artturi pääsi vielä kyläilemään uuteen paikkaan, Mikon vanhempien luokse. Jo lyhyen tutustumisen jälkeen siili löysi vaatekaappien taakse johtavan pienen kolon. Onneksi huomasin sen ajoissa, ja kerkesin napata Artturin kiinni. Luulen Artturin päivärytmin mennen hieman sekaisin lomalla koska Artturi juoksenteli keskellä päivää hyvin virkeänä. Siilille riitti paljon uusia koloja tutkittavaksi ja ihmeteltäväksi. Artturi tutustui myös ensi kertaa sellaiseen ihmeeseen kuin peili: Artturi juoksi kaapin alta eteenpäin ja yhtäkkiä edessä olikin toinen siili! Artturille tuli kiire päästä takaisin turvallisesti piiloon kaapin alle! En olisi uskonut siilin ymmärtävän peilistä mitään mutta Artturi pelästyi sitä kyllä kovasti. Valitettavasti Artturi erehtyi seikkaillessaan lattialla luulemaan Lauran reppua vessaksi…

Kotona Artturi näytti tietävän heti tulleensa kotiin. Joululomalta palatessaan siili haisteli joka paikkaa kuin olisi aivan uudessa paikassa. Nyt Artturi näytti vain tarkastavan, että kaikki on missä pitääkin, kävi haistelemassa vesikupin, juoksupyörän ja hiekkalaatikon. Sitten täyttä ravia yläkertaan katsomaan onko fleeceputki paikoillaan.

Illalla Artturi sai taas eläviä sirkkoja. Jonkun verran sirkkoja näytti kuolleen, mutta vielä löytyi eläviäkin. Yksi iso sirkka onnistui pääsemään karkuun Artturin talon alle. Yritimme ensin laittaa Artturin hommiin ja pyydystämään sirkan ahtaasta kolosta, mutta lopulta jouduimme kuitenkin siirtämään koko kaapin.

Suurimmat jättimadot ovat nyt hyvin muhkeiden jauhomatojen kokoisia. Väritys on jo samanlainen kuin aikuisillakin madoilla. Purkissa käy sellainen kuhina, että kohta riittää jättiksiä kunhan vielä vähän kasvavat.

Artturi oli laihtunut lomalla noin 10grammaa. Annoin eilen oikein suuren annoksen ruokaa, koska matkalta oli jäänyt säilykesirkkoja ja pillarseja. Lisäksi Artturi sai jauhelihaa ja lohta. Lohi oli hävinnyt taas kupista joten se on selvästi alkanut maistumaan.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home