Wednesday, April 26, 2006

3 vauvaa!

Tiia soitti ja kertoi, että Nessun pesässä piipittää kolme siilivauvaa! Minulla on ollut ongelmia Artturin päiväkirjan päivittämisen kanssa, joten päiväkirja ei ole pysynyt vauva-asioissa aivan ajan tasalla. Poikaset voi ottaa hieman syliteltäväksi parin viikon vanhoina, siihen asti Nessu mamman annetaan hoitaa poikasiaan rauhassa. Poikasten silmät avautuvat noin kolme viikkoa vanhoina ja samoihin aikoihin ne lähtevät tutustumaan pesän ulkopuolelle.

Artturi on harrastanut edelleen ruokakuppien kaatelua. Muutamana yönä Artturi on kaatanut myös vesikuppinsa. Yhtenä yönä Mikko sanoi nukkumaan tullessaan Artturin kaataneen kuppinsa. Aamulla huomasin vesikupin olevan tyhjä, ja menin vihaisena sanomaan Mikolle, että hänen olisi täytynyt täyttää vesikuppi, jos se oli kaatunut. Vastaukseksi sain, että ”täytinhän minä sen, pari kertaa”… Nyt tein uudesta rumasta ruokakupista vesikupin, ja ainakin tänä aamuna kuppi oli vielä pystyssä. Mietin jo yöllä pääni puhki mitä tekisin tälle kuppien kaateluongelmalle. Luulen syyn olevan vain siinä, että Artturilla on liian vähän tilaa. Siilihän saa juosta illat vapaana mutta yksin emme ole oikein uskaltaneet häntä vapaaksi jättää. Nykyään ei kyllä tietäisikään mistä sen aamulla löytäisi, on Artturi niin kovasti ruvennut kiipeilemään vaatekaappeihin ja muualle… Haaveilen vielä ostavani Artturille pienen kevyen kupin, jonka kolisteluun en heräisi, ja ainakin voisin luottaa siihen, ettei Artturin jalka tms. voi jäädä kupin alle. En taida uskaltaa kertoa Mikolle uuden kupin hankkimisesta, meillä kun on entisiäkin jo varmaan kolmelle siilille riittävästi…

Ostimme eilen uuden rikkaimurin Artturin sotkujen siivoamista helpottamaan. Pieni kokeilu osoitti kuitenkin, että Artturin pihan muovitettu alue on helpointa siivota harjalla ja rikkalapiolla kuten tähänkin asti. Nyt kun hiekka pysyy laatikossa, Artturin pihan siivoaminen on käynyt tosi nopeasti. Muualta löytyvien kakkojen imuroimiseen pikkuimuri sopii loistavasti.

Olen tarjonnut Artturille muutamana iltana pakastematoja elävien sijaan. Jauhomadot pääsivät lihotuskuurille muutamaksi päiväksi. Jättikset ovat jo melkoisen suuria, muutaman olen antanut Artturillekin, vaikkeivät olekaan vielä aikuisen kokoisia. Pelottaa suorastaan kuinka isoja niistä tulee, meillä kun ei ole ollut isoja jättiksiä pitkään aikaan. Täytyisi varmaan käydä eläinkaupassa ”ihailemassa” ;)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Onnea uudelle isille!
:)mirka ja roope

12:12 PM  
Blogger Aino Ilona said...

Artturi kiittää onnitteluista :)

2:07 PM  

Post a Comment

<< Home