Sunday, January 20, 2008

Siilitapaaminen ja treffit

Tänään meillä on ollut tapahtumarikas päivä. Iltapäivällä olimme pääkaupunkiseudun Piikkipallojen tapaamisessa ja illalla Nessu tuli meille treffeille.

Oli taas oikein hauska tavata uusia ja vanhoja tuttuja siilistejä ja siilejä. Mukana oli taas Anita ”kauppa-autolla”, valitettavasti toimintansa lopettavan nettieläinkaupan ”täti”, joka on tuonut meillekin usein ruokaa. Ostin täydennyksiä mato-ja sirkka-varastoihin, raksuja ja kana-kissanruokaa. Kissanruoka on hyvää esimerkiksi matkoilla.

Artturi ei tietenkään malttanut pysyä sylissä kovin pitkiä aikoja. Päästin Artturin välillä juoksentelemaan Sinin, tapaamisen emännän, keittiöön. Artturi kipitti (tietenkin) ensimmäiseksi ruokakupille syömään koiranraksuja. Seuraavaksi piti juoda vähän vettä koirankupista ja sitä seurasi tietenkin vessahätä...

Artturia tuli ihmettelemään Sinin valtavan suloinen ja kiltti koira. Rotua en tietenkään muista, mutta hän on valkoinen, pehmeä ja näyttää aivan leikkikoiralle! Hauska oli seurata Artturin ja hauvan tutustumista: ensin koira tulee Artturin perässä uteliaana, kunnes Artturi huomaa, että häntä seurataan ja A kääntyy ympäri. Koira näikähtää kohti tulevaa Artturia ja peruuttaa taaksepäin ja hypähtelee. Artturi menettää kiinnostuksensa ja kääntyy poispäin. Ja sama alkoi taas alusta... Yritin saada kuvia kaveruksista mutta eihän se tietenkään onnistunut.

Kotiin tultuamme olin vasta rakentelemassa Nessulle lomakotia olohuoneen nurkkaan kun ovikello soi ja Tiia toi Nessun treffeille. Nessu on meillä kaksi viikkoa, ensin on viralliset treffit ja sitten Nessu lomailee meillä muuten kun Tiia on etelän auringossa.

Aluksi näytti, että siilit eivät kiinnitä toisiinsa juuri mitään huomiota. Yhtäkkiä Artturi näytti kuitenkin tajuavan, että vieressä on N-E-S-S-U ja kipitti täysillä Nessun perään. Sen jälkeen eteisen lattiaa pitkin kipittikin pari tuntia majakka ja perävaunu... Nessu oli paljon kiinnostuneempi uudesta ympäristöstä kuin Artturista ja Artturi taas juoksi hulluna Nessun perässä. Noin kolmen tunnin ”jonottamisen” (ne oikeasti näyttävät siltä kuin jonottaisivat) jälkeen nostin Nessun omaan loma-asuntoonsa kun Nessu alkoi hermostua Artturin vikittelyihin ja puri Artturia. Huomenna uusi yritys taas. Saa nähdä onko Nessun alue tarpeeksi tukeva Nessulle vai joudunko kehittelemään jotain muuta keskellä yötä...

Nessu muuten maistoi Artturin kupista muurahaisenmunia ja väänsi yhtään liioittelematta ainakin seitsemän vaahtista. Tällä kertaa tällä paparazilla oli kamerakin valmiina mutta kuvia saatte odottamaan huomiseen, minä lähden nyt ruokkimaan yhtä vierailevaa tähteä ja yhtä hyperaktiivista ja äkäistä siiliä!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home