Tuesday, January 08, 2008

Karkurit jää ilman evästä












Aamulla heräsin kylpyhuoneesta kuuluvaan meteliin. Artturi siellä kolisteli rikkaimurin pesussa ollutta suutinta. Vikkelä otus oli illalla Mikon huomaamatta livahtanut kylpyhuoneeseen ja jäänyt sinne koko yöksi jumiin ilman ruokaa ja mikä pahinta: ilman juoksupyörää! Avatessani oven minua odotti erittäin nälkäinen ja kiukkuinen siili. Voitte varmaan kuvitella miten hyväntuulinen A oli kun jouduin vielä viemään sen tassupesulle. Tietenkin annoin nälkäisen siilin syödä ensin ja käydä vähän juoksentelemassa pyörässä.

Onneksi kylpyhuoneesta vastaan juoksi virkeä ja vilkas kaveri. Sauna on näin talvella sen verran kylmä ja vetoisa, että en uskaltaisi sinne siiliä majoittaa. Artturi ei ole koskaan yrittänyt horrostaa, toivottavasti sellaista tilannetta ei tulekaan.

Tassu on hieman parantunut lisää mutta täysin kunnossa se ei vieläkään ole. Nyt olen puhdistanut tassun enää aamuisin ja iltaisin. Tassupesu alkaa käydä jo melko rutiinilla vaikka Artturi ei kyllä meinaa siihen alistua vieläkään. Välillä A on niin unenpöpperössä, että tassua saa huuhtoa rauhassa pitkäänkin ja välillä ei voisi olla hetkeäkään aloillaan. Lääkkeen laittaminen onnistuu paljon helpommin kuin huuhtelu.

Ahkeran käsittelyn ansiosta Artturi on hyvin kesy. Nostelusta A yhtään pidä, se kun nykyisin tarkoittaa pesulle joutumista. Välillä A:n ollessa selällään sylissä saan kutitella mahasta, kainaloista ja jalkapohjista. Syliin nukahtaminen tai ainakin rennosti makoilu on nykyään normaalia.

Ostin Artturille nettikaupasta kokeeksi isoja säilykekatkarapuja. Eilen kokeilin niitä ensimmäistä kertaa ja kaikki oli hävinnyt kupista! Tietysti voi olla, että aamulla siiliparalla oli niin kova nälkä, että kaikki kelpasi... Täytyy kyllä aina tarkistaa, että Artturi on oikealla puolella ovea. Tähän asti on vain aina huomannut, milloin A livahtaa saunan puolelle... Olen antanut A:lle myös laktoositonta maitojuomaa taas. Se näyttää maistuvan hyvin. Harmi, että Artturi on ainoa joka sitä meillä juo, siilille ei ehdi/voi juottaa koko litraa sinä aikana kun maito säilyy jääkaapissa hyvänä. Pitäisi varmaan taas pakastaa sitä.

Tammikuun lopulla on taas siilitapaaminen Siilitiellä. Kiva nähdä taas muita siilistejä. Toivottavasti paikalle tulee paljon uusiakin ihmisiä!


Teen nyt poikkeuksen ja laitan tähän yhden huonolaatuisen kuvan. Voitte vaan arvailla, miten hieno kuva olisi, jos Artturi-pedon kita olisi tarkka...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home