Monday, June 26, 2006

Artturin juhannusreissu

Artturi kävi juhannuksena lomailemassa Itä-Suomessa. Mikko lähti päivää aiemmin mutta minun piti jäädä vielä töihin. Oman auton sijasta matkustimme Artturin kanssa Luka-koiran kanssa samalla kyydillä. Jännitin etukäteen, mitä automatkasta ja mökkielämästä tulee siili-koirayhdistelmällä. Molemmat suhtautuivat toisiinsa kuitenkin melko välinpitämättömästi. Artturi ja Luka haistelivat vähän toisiaan mutta koirakaan ei ollut kovin kiinnostunut siilistä. Menomatkalla jouduimme ruuhkaan ja olimme perillä vasta aamuyöllä. Artturi kerkesi herätä pari tuntia ennen Kuopiota ja kuten arvata voi, ei siili ollut oikein tyytyväinen pieneen matkakoppiinsa. Yritin ottaa Artturin välillä syliinkin, mutta eihän siili paikallaan olisi yhtään pysynyt. Olin ostanut A:lle juomakupin kuljetuslaatikkoon kun ajattelin, että siilillä voi olla kuuma autossa helteellä. Kuppia ei kuitenkaan käytetty juomiseen vaan A kiipesi sen päälle seisomaan kahdella jalalla ja yritti päästä ovesta läpi! A kokeili varmasti jokaista oven reikää, josko jostain mahtuisi ulos. Loppumatka äkäisen siilin kanssa ei ollut ollenkaan mukava ja toivon, että seuraavat matkat matkustettaisiin päiväaikaan siilin nukkuessa. Perillä menimme kotiini yöksi ja Artturi oli onnellinen päästessään juoksemaan ”lomahotelliinsa” kylpyhuoneeseen.

Siili ei näyttänyt malttavan nukkua ollenkaan päästyään vapaalle jalalle. Heräsin aamulla juoksupyörän yhä huristessa oven takana. Artturi oli edelleen pahantuulinen, koskea ei saanut, mutta aivan vilkas vielä keskipäivällä. Artturi pääsi ihmettelemään taas ulkoilmaa. Taas siili oli aluksi aivan ihmeissään ja arka, mutta nuuhkittuaan lähiympäristön tarkkaan uskalsi jo juoksennella reippaasti.

Sitten oli aika lähteä mökkeilemään. Artturi piti laittaa taas kuljetuskoppiin ja autoon. Onneksi A nukahtinkin nyt heti ja välipysähdys äidin kukkapenkkejä ihastelemassa meni hyvin. Mikko oli rakentanut Artturille mökille pahveista siilinpitävän aitauksen, jossa Artturi sai juoksennella rauhassa. Artturilla oli paljon ihailijoita ja ihmettelijöitä. Luka koira pysyi kiltisti omalla puolellaan ja Artturi juoksenteli omassa aitauksessaan. Juhannuksen kunniaksi Artturi sai kalkkunankaulan, josta riittääkin syömistä pitkäksi aikaa.

Kotimatka meni hyvin Artturin nukkuessa koko matkan. Pysähdyttäessä huoltoasemalla oli ihmettelijoitä kun vastaukseksi kysymykseen mitä eläin kopissa matkustaa sanoin siili. Kotona A oli ensin vähän ihmeissään, mutta kun siili huomasi olevansa taas kotona, piti juosta täysillä tarkistamaan ylös onko myös putki paikallaan.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hei!
Hienoa, että juhannusreissu meni noin hyvin. Olihan Artturin aitaus sisällä mökissä? Kurjaa vaan se teidän tulomatkan viivästys. Mekin ollaan oltu jo viikko täällä Suomen helteissä Rooman helteitten jälkeen.
t. Ulla

3:01 PM  
Blogger Aino Ilona said...

Hei!
Artturin aitaus oli tuvassa tv:n lähellä. Aitaus vaan oli vikkelälle siilille aika pieni ja kotona oltiin "hieman" pahantuulisia pari päivää ;)Juoksupyörä oli sentään mukana ettei urheilusta tarvinnut kokonaan juhannuksenakaan luopua

10:21 PM  

Post a Comment

<< Home