Wednesday, September 20, 2006

Artturi muuttaa kylpyhuoneeseen

Minä kyllästyin perusteellisesti jatkuvaan sotkuun. Eikä siinä mitään, että pitää siivota, sehän ehdottomasti kuuluu siilistin arkeen, mutta että asunnon parkettilattiat ovat jatkuvasti täynnä pieniä tahmaisia jälkiä. Artturi kun ei hereillä ollessaan malta pysähtyä pissimään paikalleen, vaan tiputtelee ympäriinsä juostessaan. Kakat olisi vielä melko helppo siivota mutta lattialle Artturin vapaana olo ei varmasti tee hyvää. Artturin talon pihalla on muovi suojana, mutta eihän muoveja voi asentaa koko asuntoon.

Niinpä Artturi siis muutti öiksi kylpyhuone-saunaosastolle. Lattia on tuntunut aiemmin niin viileältä, etten ole uskaltanut ajatellakaan sitä Artturin juoksentelutilaksi. Nyt kuitenkin tarkkailin lämpötilaa, mittari näyttää lattialla reilusti yli 20 astetta. Lisäksi olemme laittaneet lattialämmityksen yöksi päälle. Yleensä Artturin vieraillessa muiden kylpyhuoneissa ongelmana on ollut se, että aina kun joku avaa oven Artturi yrittää tulla pois. Nyt tein väliaikaisen aidan ovensuuhun niin, että portti voi olla oven edessä koko ajan ja me ihmiset kävelemme sen yli. Saa nähdä kuinka ”pian” aitaa pystyssä pitävä työkalupakki vaihdetaan fiksumpaan ja pysyvämpään ratkaisuun…

Vein Artturille paljon virikkeitä, eli pahvilaatikoita ja putkia, saunaan. Juoksupyörä on tietenkin ehdoton juttu. Parina yönä, jotka Artturi on kylpyhuoneessa viettänyt, A on kömpinyt omaan kassiinsa nukkumaan. Kassi on sitten aamulla helppo kantaa Artturin omaan aitaukseen, josta siili voi mennä kerrostaloonsa unille.

Parasta tässä ratkaisussa on kylpyhuoneen muovilattian helppo siivottavuus! Aamulla harjaan kakat pois ja suihkussa käydessä pesen lattian, juoksupyörän ja ruokakupit. Illalla nostetaan siili takaisin kylppäriin ja annetaan ruuat kuppiin. Haittapuolena on tietenkin se, että Nyt A ei enää juoksentele meidän jaloissamme ympäri asuntoa vaan puuhailee yksinään kylpyhuoneessa. Tietenkin itsekin mieluummin leikkisin Artturin kanssa olohuoneen kuin vessan lattialla… Olen yrittänytkin ahkerasti pitää Artturia sylissä ja leikkiä A:n kanssa ruokittaessa.

Juoksupyörästä puheen ollen uusi pyörä on ollut tosi äänekäs. Minun pyöränöljyämisoperaatiostani ei ollut mitään hyötyä. Tuntui, että alkuillasta pyörä on aivan hiljainen, mutta kun yrittää mennä nukkumaan, niin meteli on kamala. Emme oikein edes tienneet, mikä hankaa mihin mutta kova vinkuminen siitä joka tapauksessa lähti. Ja pyörää ei voi nostaa Artturilta poiskaan kun siili hermostuu täysin. Tänään lisäsimme prikkoja, (tai jotain sellaisia metallisia lätysköitä) pyörän ja rungon väliin. Nyt A on ehtinyt pyöräillä melkein tunnin ja kylpyhuoneesta kuuluu vain pieni humina ja tassujen naputus muovia vasten. Suorastaan ihana tuttu ääni johon on mukava nukahtaa!

Kissanruokakokeilu päätyi eilen roskikseen. Ruoka sinänsä näytti hyvältä, melkein samannäköiseltä kuin Almo Naturen luomuruoka, mutta Artturi ei taida pitää kanasta kuin paistettuna jauhelihana. Meillä oli pieni tauko säilykesirkoissa ja eilenkin Artturi söi sirkat kädestä kuin suuremmatkin herkut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home