Thursday, November 10, 2005

Odottelua



Huomenna on Se Suuri ja Kauan Odotettu Päivä!

Koti on valmis hiekkaa, fleecejä ja leluja myöten. Vain ruoka (eli madot ja sirkat) puuttavat –ja tietenkin itse talon asukas.
Sahasimme Arthurille pyöreän oviaukon ulos kerrostalosta. Se onnistui yllättävän hyvin vaikka oletin siihen menevän useampiakin tunteja. Hioimme oviaukon sileäksi ja minä vedin siihen vielä ohuen lakkakerroksen.

Suunnittelemani ramppien kiinnityssysteemi osoittautui kuitenkin kokeilemisen arvoiseksi ja tukevaksi. Kiinnitimme rampin ensimmäisestä toiseen kerrokseen. Kokeilemme ensin, pääseekö Arthur ylös ja jos systeemi on hyvä, kiinnitämme loputkin. Onneksi edes joku ajattelee täällä järkevästi, niin ei tarvitse kaikkia ramppeja ja stoppareita repiä irti jos siili ei pystyisikään kulkemaan rampista ylös.

Teimme Arthurille vielä melko suuren pihan. Tämä vaati kirjahyllyn kolmasosan siirtämistä makuuhuoneeseen mutta olihan siellä tilaa… Olin onnistunut ostamaan lattiaksi juuri oikean kokoisen palan muovimattoa (se tosin haisee kummalliselle). Seinät teimme Mikon vanhan kirjahyllyn takaseinästä ja kiinnityksenä on ruma mutta toimiva ilmastointiteippi. Seinät ovat vain 30 senttiä korkeita joten täytyy vain toivoa, ettei Arthur osoittaudu kovaksi kiipeilijäksi.

Roskiksesta dyykkaamani muovilaatikko näyttäisi olevan oiva hiekkalaatikko. Siinä on ainakin tilaa kaivella ja ottaa hiekkakylpyjä. Sijoitin talon toiseen kerrokseen vielä toisen pienemmän hiekkalaatikon. Toivomme kovasti, että Arthur oppisi niitä käyttämään. Fleeceputki pitikin sijoittaa alimpaan eikä ylimpään kerrokseen (kuten olin suunnitellut) koska ylös ei mene vielä ramppeja.

Tämän remontoinnin jälkeen ei voida kuin HYVIN kovasti toivoa, että Arthur pitää uudesta talostaan. Sen verran aikaa ja rahaakin on kerrostalon rakentamiseen laitettu, että olisi kurjaa jos siilimme pitäisi enemmän lattian tasalla juoksentelusta…

Huomiselle minulle vielä jäi mutterin ostaminen juoksupyörään ja ruokien ostaminen. Alkuperäinen suunnitelmani oli hakea matoja ihmeteltäväksi jo tälle illalle mutta remontointiin upposi paljon aikaa. Viimeisenä huuhdoin vielä (jo aiemmin pestyt) ruokakipot kuivumaan, että ovat sitten huomenna puhtaana ja valmiina käyttöön.

Sitten pitäisi vielä onnistua yksi vaikea asia: nukkua kunnolla viimeisenä yönä ennen siilin tulemista. Jännittää jo valmiiksi. Huomenna täytyisi selviytyä vielä työhaastattelusta ennen kuin voi täysin omistautua siilin muuttamiseen kotiimme. Ja nyt kokeilemaan sitä nukkumista…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home